DAC Prinsenhof - 011 87 30 70
Consultaties en operaties enkel na afspraak
Geen vrije raadplegingen
SPOED ? Bel ons op 011 87 30 70! 

 

Dienstverlening

Algemene diergeneeskunde

Bij ons kan u terecht voor preventieve diergeneeskunde. Wat verstaan wij daar nu onder ? 
We voorzien graag een algemene controle van jullie huisdier, dit doen we liefst jaarlijks. Dat wil zeggen dat we zijn/haar algemene conditie gaan nakijken, oa. het gewicht, hart, tanden, vacht en nagels kijken we dan na. 
Dat zorgt ervoor dat we eventuele aandoeningen sneller gaan opmerken indien we een verschil zien ten opzichte van de vorige jaarlijkse controle.
Tijdens deze controle controleren we ook hun paspoort. Zo kunnen we meteen zien of er nog vaccinaties nodig zijn, die kunnen dan tijdens de controle gezet worden.

Hebben jullie binnenkort een vakantie gepland met jullie huisdieren ? Dan kijken we ook na of hij/zij in orde is om mee naar het buiteland te gaan. De Rabies of hondsdolheid vaccinatie is zeer belangrijk wanneer je de grens oversteekt. Daarnaast zijn eventuele anti-parasitaire middelen aan te raden. Spreek ons gerust aan als je een reis naar het buitenland hebt gepland of bel voor een afspraak. Dan kijken we samen met jou of alles in orde is en kan je met een gerust hart op vakantie!

Cat Friendly

Bij het ontwerp van onze nieuwe praktijk hebben we rekening gehouden met de wensen van de kat. 
Zo hebben we een aparte wachtruimte voorzien, hier mogen enkel katten en hun baasjes wachten. Zo voorkomen het contact tussen katten en honden. 

Ook bij de inrichting van de kattenconsultatie ruimte hebben we rekening gehouden met hun wensen. 

Voor meer info over onze cat friendly faciliteiten klik hier.

Curatieve diergeneeskunde

Slaapt je kat veel meer dan anders ? Of drinkt je hond plots veel meer ? Of zie je dat de stoelgang van je lieve viervoeter plots een ander uitzicht heeft ? Of zie je dat je hond/kat plots jeuk heeft? Of zie je dat je huisdier last heeft van zijn tanden?
Dan helpen we jullie graag om te kijken wat hiervan de oorzaak is. We beginnen deze consultaties altijd met een vraag gesprek zoals sinds wanneer zie je de verandering, slaapt/drinkt hij meer dan anders/speelt hij minder dan gewoonlijk, .... ?
Daarna kijken we je huisdier volledig na. Indien de dierenarts het nodig vindt om het onderzoek aan te vullen met een microscopisch onderzoek, een RX foto of een echo dan bespreken we dit eerst met jullie. 

Ter ondersteuning van het onderzoek kunnen een bloedonderzoek doen, dankzij ons eigen in huis laboratorium kunnen we het bloedonderzoek bij ons op de praktijk uitvoeren. Dat zorgt ervoor dat we de resultaten sneller hebben.

Microscopisch onderzoek, urineonderzoek, verder onderzoek van de huid zijn ook mogelijk dankzij onze microscoop.
Indien we een afwijking van zijn/haar hart waarnemen bij de auscultatie plannen we een echografisch onderzoek in.

Tandheelkunde

Bij eventuele tandproblemen kan een gebitsverzorging nodig zijn. Meer info over gebitsverzorgingen bij ons op de praktijk vind je op de pagina 'Tandheelkunde'.

Operaties

Je kan bij ons ook terecht voor verschillende operaties zoals weke delen chirurgie, castratie/sterilisatie, verwijderen van een vreemd voorwerp, botchirurgie, ..... . 
We bespreken dit altijd tijdens een consultatie of een telefoongesprek waarop je moet letten zodra je een operatie vast legt.

Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om jullie huisdier te hospitaliseren indien dit aangewezen is.

Spoed

Dan kan je best meteen bellen op 011 87 30 70. We maken dan tijd om je huisdier meteen na te kunnen kijken.
Bel ons altijd voor een spoedgeval, ook als je al onderweg bent, zo kunnen wij de nodige materialen voor het onderzoek al klaar maken.

Voedingsadvies

Afhankelijk van oa. de mate van beweging per dag van je huisdier, zijn/haar leeftijd moet je je hond/kat moet je aangepaste voeding geven.
We helpen jullie graag met deze zoektocht doorheen de wereld van de huisdierenvoeding.

Pup4life

Ben je er over aan het denken om een puppy in huis te nemen ? Dan helpen we je graag bij zoektocht naar een goede fokker!
Weet je nog niet welk ras het best bij jou past? Ook dan helpen we je graag met de zoektocht naar het geschikt ras!

Pup4life is een project opgericht door de Limburgse dierenartsen om toekomstige eigenaars te ondersteunen in deze leuke zoektocht. 
Op de website vind je alvast een vragenlijst die je kan invullen om te weten te komen of de fokker betrouwbaar is, zo ben je al wat meer zeker dat je geen puppy bij een broodfokker koopt.

www.pup4life.be