Cat Friendly Practice

Alles begint meteen rustig vertrek bij jullie thuis.

Zorg ervoor dat je kat gewoon is aan zijn draagmandje. Dat kan je doen door het draagmandje te integreren in zijn dagelijkse omgeving.
Geef gerust af en toe wat snoepjes in zijn draagmandje. Je kan het mandje perfect gebruiken als extra schuilplaats in huis, zo voelt het mandje ook als een vertrouwde plek.
Onze voorkeur gaat ook uit naar een mandje die je langs de bovenzijde kan openen, een goed voorbeeld hiervan is het model Sandy. Dankzij het mooie design stoort het ook minder als je deze mand in huis hebt staan.

Leg haar favoriet dekentje of een trui van jou in het mandje, dat geeft hen een gerust gevoel. Je kan ook Feliway spray gebruiken in het mandje, dat doe je best 30 min voordat je vertrekt.

Tijdens het transport zelf kan je er best voor zorgen dat het mandje stevig staat in de auto en dat je nergens tegenaan stoot met het mandje.

Probeer maximum 1 kat per draagmandje te vervoeren, zo hebben ze zeker genoeg plaats tijdens de verplaatsing.

Bij aankomst op onze praktijk ga je zien dat we in de kattenwachtkamer een speciale kattenparking hebben voorzien.
Je kan het draagmandje van je kat hierop zetten, zo zitten de katten altijd op een hoogte. De kattenparking is voorzien van plaatsen boven elkaar, zo zien onbekende katten elkaar niet.

Indien nodig kan je ook altijd een handdoek vragen om over de transportmand te leggen wanneer je merkt dat je kat wat onrustig is.

We zorgen ervoor dat er altijd een Feliwayverdamper in het stopcontact zit, dit zorgt voor een vertrouwd en veilig gevoel.

We raden aan om je kattendraagmand in de wachtkamer te zetten wanneer je zelf aan de balie geholpen wordt. Dit om te vermijden dat je kat alsnog in contact zou komen met honden.

In de consultatieruimte is er natuurlijk daglicht voorzien door het groot raam. Daarnaast hebben we ook kattensnoepjes ter beschikking om je katje gerust te stellen tijdens de consultatie.

Tijdens de consultaties gebruiken we een aparte kattenweegschaal, hierop leggen we dan een handdoek zodat ze voldoende grip hebben. Dat kan eventueel ook met Feliway besprenkeld worden indien nodig.

De hospitalisatie voor katten ligt aansluitend op de kattenwachtkamer en kattenconsultatie ruimte. Zo moeten de katten niet door een ruimte waar ook honden komen. We voorzien ook een schuilplaats in hun hospitalisatie zodat ze zich kunnen terug trekken wanneer zij dat wensen. Tijdens hun verblijf bij ons op de praktijk voorzien we ook steeds warme zachte dekentjes en speeltjes wat hen verblijf aangenamer maakt.

Onze dierenartsen en assistenten zijn op de hoogte hoe je een kat moet benaderen en hanteren. We doen dit steeds op een rustige, empathische manier met respect voor het natuurlijk gedrag van katten.

Bij het naar huis gaan zijn er enkele zaken waar je best op kan letten. Wanneer je meerdere katten hebt is het aan te raden van de kat waarmee je bij ons op de praktijk bent geweest even apart zet, zodat ze de geur van thuis terug kan op pikken.

Zorg er voor dat je er bij bent als ze elkaar terug zien. De handdoeken die je mee had naar de praktijk kan je best wassen zodat de geur van de praktijk weg is.

Enkele tips voor je dierenartsenbezoek

Wil je graag tips voor:

  • Je kat mee naar de praktijk te nemen
  • Je kat mee naar huis te nemen
  • Je kat tabletten te geven
  • Toedienen huid-, oor- of oogdruppels/zalf
  • Veranderen van voeding

Neem dan telefonisch contact op met ons, we helpen je graag verder!

Terug naar de Homepagina
Terug naar boven